Het verhaal van Latte Heart Coffee & Cakes in Schiedam

Ons verhaal

Over hoe het koffieboontje is gaan rollen

“Mijn liefde voor koffie is vroeger bij ons thuis begonnen. Als mijn moeder een pak ‘DE’ openknipte, genoot ik van de heerlijke aroma’s van koffie die vrij kwamen” , vertelt eigenaresse Caroline.

Het drinken van de koffie kwam pas later. “Eerst met melk en suiker, toen zonder suiker en nu vooral zwart.“

Nadat Caroline met haar dochter Emma een koffieworkshop had gevolgd, is het koffieboontje gaan rollen. Binnen een maand kocht ze haar eerste, glimmende espressomachine en bonenmaler en was ze verkocht. Verschillende koffiecursussen (en diploma’s) volgden.

What’s in a name?

De passie voor koffie en patisserie spat al van onze bedrijfsnaam af: Latte Heart, Coffee & Cakes. Wij hebben heart voor mooie kwaliteitskoffie’s met of zonder latte (melk).

Naast coffee hebben we thee en overheerlijke cakes, gebakken door onze eigen banketbakker.

Onze naam is bovendien een knipoog naar latte art. Dit is de kunst van het schenken van een melkfiguur in de koffie door barista’s.

Een reis naar Kenia heeft de doorslag gegeven om een eigen koffiezaak te starten. “Het is geweldig om de hele coffee chain van bes tot boon met eigen ogen te zien, te ruiken en alles te proeven. Koffie is een puur kwaliteitsproduct vol beleving.’’

Op Koningsdag, 27 april 2018 is Latte Heart, Coffee & cakes van start gegaan. Dagelijks dansen de koffieboontjes nu in de bonenmaler in deze koffie- en taartenwinkel in Schiedam. Vers bereide koffie’s zijn hier dagelijkse kost. Met een lekkere huisgemaakte cake of taart erbij.

Maatschappelijk verantwoord

Project Waterfall

We steunen Project Waterfall. Dit project brengt schoon water, sanitaire voorzieningen en onderwijs naar koffieproducerende gemeenschappen over de hele wereld.

Too Good To Go

Wij dromen van een wereld zonder verspilling. Daarom zijn we aangesloten bij Too Good To Go. We vullen regelmatig de Magic Box met al het lekkers dat over is. Bestel de box voor een klein bedrag in de App en haal hem op. Download de App.

Too Good To Go Logo

Caroline Alink en Emma Polak van Latte Heart Coffee & Cakes
Latte Heart Coffee & Cakes is de koffie hotspot in Schiedam waar de barista en de banketbakker je hartelijk ontvangen met verse, huisgemaakte producten.
Koffiebonen plantage Kenia Latte Heart Coffee Cakes Schiedam
Zithoekje in de serre bij Latte Heart Coffee & Cakes in Schiedam
Thee van de Ngorongo Tea Estate bij Latte Heart Coffee & Cakes in Schiedam

In onze koffiezaak schenken we met veel liefde heerlijke espresso’s, slow coffee’s, specialy thee, geserveerd met taart en ander lekkers uit eigen banketbakkerij.

Gasten bij Latte Heart Coffee Cakes Schiedam
Koffiebar van Latte Heart Coffee Cakes Schiedam
Barista Caroline Alink van Latte Heart Coffee & Cakes