De Marzocco espressomachine van Latte Heart Coffee & Cakes in Schiedam

Het zwarte goud

 

Zwarte espresso koffies

Voor onze zwarte koffies van het espressoapparaat hebben we we Fried Hats bonen, gebrand door Lex Wenneker en Dylan Sedgwick. Hier hebben we een aparte bonenmaler voor. Het smaakprofiel van deze blend van Brazilië en Ethiopische bonen is chocolade, hazelnoot en kersen.

Van Lex kregen we trainingen bij onze leverancier van onze la Marzocco espressomachine. In juni 2018 stond hij op het podium van het World Barista Championship met een tweede plaats. Nooit eerder kwam een Nederlands barista zo hoog op het podium.

Filterkoffie Slow Coffee

Ouderwetse filterkoffie heeft een nieuwe en hippe uitstraling gekregen in vele specialty koffiezaken over de hele wereld, en ook bij Latte Heart verkrijgbaar. Voor onze filter koffie zochten we naar een Keniaanse koffie want Kenia ligt toch een beetje aan de oorsprong van Latte Heart en daar hebben we ook echt ons hart aan verpand. Deze hebben we gevonden bij Single Estate Roasters.

Deze delicate koffieboontjes krijgen een lichte branding speciaal voor filterkoffie. Barista’s Joyce en Caro hebben een speciale zogenaamde Sca brewing certificering behaald om het beste uit filter koffiebonen te halen. De zetmethodes die we bij Latte Heart aanbieden, zijn op dit moment de Chemex en de Aeropress. Het duurt iets langer om deze koffie te zetten en heeft daarom de naam slow coffee gekregen. Neem een keer de tijd om deze koffie te proberen. Als je het leuk vindt kun je aan de slow coffee bar plaatsnemen om het brewing proces van dichtbij te ervaren. Een speciale koffie belevenis.

Caroline Alink en Emma Polak van Latte Heart Coffee & Cakes
Verse koffie bij Latte Heart Coffee Cakes Schiedam
Losse thee bij Latte Heart Coffee Cakes Schiedam
Thee van de Ngorongo Tea Estate bij Latte Heart Coffee & Cakes in Schiedam
Koffiebar Latte Heart Coffee Cakes Schiedam
Banketbakker Emma van Latte Heart Coffee Cakes Schiedam
Breng gerust je (klein)kinderen mee. We hebben een kinderhoek met speciale “kidsbarista school” voor onze jongste gasten.
Kidsbarista school bij Latte Heart Coffee Cakes Schiedam
Gasten bij Latte Heart Coffee Cakes Schiedam
Caroline Alink en Emma Polak van Latte Heart Coffee & Cakes