De Marzocco espressomachine van Latte Heart Coffee & Cakes in Schiedam

Het zwarte goud

Bij onze zoektocht of beter gezegd proeftocht, naar de beste koffie voor onze Latte Heart koffiekaart zijn we uitgekomen bij de koffiebonen van Karel Rietveld van Hopper Coffee, koffiebrander in Rotterdam, en eigenaar van twee van onze favoriete specialty koffie zaken in Rotterdam. Voor onze espresso dranken met melk gebruiken we deze bonen. Onderaan deze pagina kun je meer lezen over de Hopper bonen.

Leuk weetje over Hopper: het bonenreservoir voor koffiebonen bovenop de bonenmaler heet ook wel ‘de Hopper’.

Zwarte espresso koffies

Voor onze zwarte koffies van het espressoapparaat hebben we we Fried Hats bonen, gebrand door Lex Wenneker en Dylan Sedgwick. Hier hebben we een aparte bonenmaler voor. Van Lex krijgen we ook trainingen bij onze leverancier van onze la Marzocco espressomachine.

Leuk weetje: Lex is dit jaar voor de derde keer Nederlands kampioen barista en in juni doet hij mee aan de wereld barista kampioenschappen in Amsterdam.

Het smaakprofiel van deze blend van Brazilië en Ethiopische bonen is chocolade, hazelnoot en kersen.

Filterkoffie Slow Coffee

Ouderwetse filterkoffie heeft een nieuwe en hippe uitstraling gekregen in vele specialty koffiezaken over de hele wereld, en ook bij Latte Heart verkrijgbaar. Voor onze filter koffie zochten we naar een Keniaanse koffie want Kenia ligt toch een beetje aan de oorsprong van Latte Heart en daar hebben we ook echt ons hart aan verpand. Deze hebben we gevonden bij Single Estate Roasters.

Deze delicate koffieboontjes krijgen een lichte branding speciaal voor filterkoffie. Barista’s Joyce en Caro hebben een speciale zogenaamde Sca brewing certificering behaald om het beste uit filter koffiebonen te halen. De zetmethodes die we bij Latte Heart aanbieden, zijn op dit moment de Chemex en de Aeropress. Het duurt iets langer om deze koffie te zetten en heeft daarom de naam slow coffee gekregen. Neem een keer de tijd om deze koffie te proberen. Als je het leuk vindt kun je aan de slow coffee bar plaatsnemen om het brewing proces van dichtbij te ervaren. Een speciale koffie belevenis.

Hopper Ethiopië

Van alle koffiesoorten die bij Hopper uit de koffiebrander komen kent de “Hopper Ethiopië ” de breedste populariteit.

De bonen die hiervoor zijn geselecteerd, hebben hun herkomst in de “Sidamo” regio van Ethiopië. Deze streek staat bekend om zijn ideale condities voor het verbouwen van koffie. Dit ten gevolge van de hoogte (1600-1900 meter) voldoende regen, optimale temperaturen en rijke bodem.

Deze koffie is speciaal geselecteerd en geroosterd voor een groter publiek. Met de gedachte in het achterhoofd dat het een koffie moest zijn met een rijke body. Rijk en vol van smaak fruitig, bloemig en vol van smaak en chocoladeachtig in de afdronk en na-smaak. Met name in koffiedranken zoals Cappuccino en Latte komt dit zeer goed tot zijn recht. Juist omdat al deze dranken als basis een goede volle espresso behoeven is het dus ook geen verassing dat de “Hopper Ethiopië” ook als espresso of als pittige zwarte koffie zeer geliefd is.

Wetenswaardig: Koffiebonen zijn eigenlijk de pitten van koffiebessen. Er gaan ongeveer 70 á 80 boontjes in een kopje koffie. Dat zijn dus 35 á 40 bessen! Want in elke bes zitten twee boontjes (vandaar die platte kant aan één kant van het boontje. De bessen van de koffiesoorten waar we bij Hopper mee werken zijn met de hand geplukt in verschillende sessies zodat telkens alleen de rode bessen geplukt worden voor een zo hoog mogelijke kwaliteit. Denk je dus eens in hoeveel werk het is om een kilo koffie bij elkaar te plukken.

Na het verwerken, verpakken en verschepen worden de boontjes zo zorgvuldig mogelijk geroosterd niet te licht (=zuur van smaak) en niet te donker (= assig of verbrand van smaak).

Weetje; Ethiopië was ooit het enige land op aarde waar de koffieplant groeide. Dat betekent dat eigenlijk alle koffie variëteiten over de hele wereld hun oorsprong hebben in Ethiopië.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Caroline Alink en Emma Polak van Latte Heart Coffee & Cakes
Verse koffie bij Latte Heart Coffee Cakes Schiedam
Losse thee bij Latte Heart Coffee Cakes Schiedam
Thee van de Ngorongo Tea Estate bij Latte Heart Coffee & Cakes in Schiedam
Koffiebar Latte Heart Coffee Cakes Schiedam
Banketbakker Emma van Latte Heart Coffee Cakes Schiedam

Breng gerust je (klein)kinderen mee. We hebben een kinderhoek met speciale “kidsbarista school” voor onze jongste gasten.

Kidsbarista school bij Latte Heart Coffee Cakes Schiedam
Gasten bij Latte Heart Coffee Cakes Schiedam
Caroline Alink en Emma Polak van Latte Heart Coffee & Cakes
Latte Heart - koffie in hartvormige kopjes

Geopend voor afhalen en bezorgen

In verband met de Coronamaatregelen zijn wij geopend op
donderdag t/m zaterdag van 10:00 tot 15:00 voor het 
afhalen van onze koffies, lattes en taart.

1 juni Pinksterbrunch van 12:00 - 13:30
Daarna geopend van 14:00 - 16:30

BESTEL VIA 06 - 1222 9100
Bestel telefonisch en kom op afspraak afhalen en afrekenen in de zaak.
Maximaal 1 persoon in de winkel en ook buiten 1,5 meter afstand houden.

BESTELLEN VIA UBER EATS
Vooraf bestellen en betalen via Uber Eats en afhalen of laten bezorgen.

 

 

You have Successfully Subscribed!